Nieuws

MAATREGELEN VOOR DE BELGISCHE BEGRAFENISSECTOR TEGEN DE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS

Naar aanleiding van de maatregelen die onze regering heeft genomen om de verspreiding van het virus in te dijken, werden ook de aanbevelingen voor de Belgische uitvaartsector bijgesteld.

Bloemenwinkels, showrooms, ontmoetingsplaatsen 

Dienen volgens de instructies van de regering te sluiten 

Afspraken maken en uitvaarten regelen 

Met het oog op telewerk, zal het eerste contact met de familie UITSLUITEND telefonisch of via SKYPE verlopen.

De bezoeken aan het uitvaartcentrum 

Het brengen van een laatste groet in het uitvaartcentrum gebeurt enkel op afspraak gedurende maximum 1 uur en in intieme kring (naaste familie en belangrijkste personen).
Maximum 5 bezoekers mogen zich tegelijkertijd in dezelfde ruimte bevinden, voor zover de regels van “social distancing” kunnen worden gerespecteerd.
Omhelzingen en handdrukken worden vervangen door een hand op het hart en/of een knikje. 

Uitvaartplechtigheid en aula 

Omdat bijeenkomsten niet zijn toegestaan, dient de uitvaartplechtigheid te worden ingekort (maximum 45 minuten). 
Ze mag slechts worden bijgewoond door maximum 20 personen (met inbegrip van het personeel van het uitvaartcentrum). 

We hopen dat deze crisis snel weer voorbij is en rekenen erop dat alle begrafenisondernemers de families op een waardige manier zullen begeleiden en hen, ondanks de omstandigheden, zullen helpen om het rouwproces zo normaal mogelijk te laten verlopen.

Over onze website

Wij van "Uitvaarthuis" Frank Hensen willen dicht bij de mensen staan. Vanaf het eerste moment willen wij naar u luisteren en daarna gepast handelen. Daarom kunnen wij u met deze website van begrafenissen Uitvaarthuis een uitbreiding van onze diensten aanbieden. Als nabestaande zal u onmiddellijk de meerwaarde kunnen ondervinden die we u met deze website willen aanbieden. Het zal voor u een hulpmiddel zijn om praktische zaken te regelen.

Mits we van de nabestaanden toelating kregen, kan u op deze website de rouwbrief vinden van een overledene. Indien gewenst kan u dan de familie condoleren en zal u op deze plek een keuze en bestelling kunnen maken voor bloemen.

In het Uitvaarthuis Kalmthout of Uitvaarthuis Brecht zijn we gewend om informatie te geven over een begrafenis of crematie. Als hedendaags rouwcentrum willen we verder gaan en u via deze website informeren over nieuwigheden in de uitvaartbranche. Als begrafenisonderneming willen we de tradities die u verlangt behouden. 

Wanneer u zoekt naar begrafenis Kalmthout of begrafenis Brecht zal u ons kunnen terugvinden op deze website en fysiek op onze vertrouwde adressen. Belangrijk voor u als nabestaande is nog dat wij het afscheidsmoment zelfs in uw eigen woonplaats organiseren en verzorgen.